Verzending van pakketten:

 

VOOR 18U BESTELD (op werkdagen) = VOLGENDE DAG IN HUIS

Deze garantie geld voor pakketten die verstuurd worden naar Nederland en België. Ook op zaterdag worden pakketten geleverd.

Direct nadat je bestelling is verzonden en ons logistiek centrum heeft verlaten, ontvang je per e-mail een Track & Trace-code waarmee je gemakkelijk je bestelling online kunt volgen.

Wanneer je bij bezorging van je bestelling niet thuis bent, dan zal het pakket nogmaals worden aangeboden of het pakket wordt bij je buren afgeleverd. Je ontvangt hier dan een kennisgeving van in je brievenbus of per mail. De status van je pakket wordt automatisch aangepast in je Track & Trace-overzicht.
Indien het pakket niet geleverd kan worden, ontvang je een bericht van de bezorger als je bij de eerste bezorgpoging niet thuis bent. Na twee mislukte bezorgpogingen zal het pakket naar de dichtstbijzijnde afhaallocatie worden gebracht waar u uiteraard ook kennis van ontvangt.

Retour:

De retour periode is afhankelijk van product en staat steeds vermeld bij elk product om misverstanden te voorkomen.

U hebt 30 dagen bedenktijd na de aankoop van een bepaald product, indien dit bij het product vermeld staat. Mocht u binnen deze termijn ontevreden zijn over de aankoop, dan kunt u het ongeopende product aan ons retourneren. Eens wij het product in retour hebben ontvangen wordt uw aankoopbedrag zo snel mogelijk teruggestort met ten laatste een termijn van 30 dagen, vaak is dit reeds in enkele dagen afgerond. U betaalt alleen de verzendkosten voor het retourneren van het desbetreffende product. Wij betalen geen verzendkosten terug.

De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop het artikel in je bezit is. Hiermee bedoelen we wanneer het pakket door jou of door jou aangewezen derde in ontvangst is genomen (dus niet de dag waarop je jouw bestelling plaatste). Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt, dan wordt het goed dat wij ontvangen hebben teruggestort. Wij betalen terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de transactie oorspronkelijk is verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; er worden in ieder geval geen kosten in rekening gebracht voor de terugbetaling. Producten die aan ons geretourneerd worden, dienen voorzien te zijn van de originele verpakking.

Hoe kunt u een goed terugsturen?

Neem contact met ons op per mail of via de contactpagina.

Wij sturen u de informatie welke u nodig heeft om uw producten retour op te sturen. Zorg ervoor dat de herroepingstermijn nog niet verlopen is.

Stuur uw producten terug op naar ons die u wenst te retourneren. Zorg er goed voor dat het pakket goed verpakt is. Eens wij uw pakket terug in ontvangst hebben genomen binnen de 30 dagen termijn laten wij u dit weten via mail en doen we het nodige om uw aankoopbedrag terug te storten.

Zodra uw aankoop terug is gestort ontvangt u hiervan een automatisch bericht.

Let op: Het kan 2-3 dagen duren vooraleer het aankoopbedrag op uw rekening staat. U moet begrijpen dat de payment provider en bank ook hun tijd nodig hebben om de transactie uit te voeren.

Bij twijfel of problemen, neem contact met ons op zodat we u verder kunnen helpen.